Primair Onderwijs geeft les in duurzaamheid

Midden-Noord Limburg | 2016/2017 | Instelling voor primair onderwijs

Texis BV heeft de vraag ontvangen haar expertise in te zetten bij de realisatie van Frisse scholen. In samenwerking met partners, is hiervoor een programma van eisen opgesteld, in overeenstemming met de richtlijnen voor Frisse Scholen.

Frisse school

Een Frisse School is een school met een goed binnenklimaat en een lage energierekening. Hierbij komen de volgende thema’s aan de orde.

  1. Energie: het energieverbruik wordt geoptimaliseerd
  2. Luchtkwaliteit: de kwaliteit van de binnenlucht wordt sterk verbeterd
  3. Temperatuur: het thermisch comfort binnen wordt aanmerkelijk verhoogd
  4. Verlichting: in aanvulling op het natuurlijke licht wordt de kunstmatige verlichting in combinatie met bouwkundige afwerking aangebracht zodat het visueel comfort geoptimaliseerd wordt.
  5. Geluid: het omgevingsgeluid wordt sterk verminderd waardoor het akoestisch comfort toeneemt.

Elke ruimte binnen een school heeft een andere functie. Een klaslokaal wordt anders gebruikt dan de docentenkamer; de bibliotheek heeft een andere toepassing dan de gymzaal. De manier waarop deze ruimtes gebruikt worden, bepaalt hoe de richtlijn voor Frisse Scholen vertaald wordt naar de specifieke ruimte.

De uitvoering vindt op een duurzame manier plaats; minder kooldioxide, minder gebruik van fossiele brandstoffen, betere verlichting met als uiteindelijke doel verbeterde leerprestaties van de leerlingen en een prettig werkklimaat.

Interesse gewekt? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen of interesse in een van onze diensten, bel of mail ons gerust via onderstaande gegevens.

New business

Monique Jochijms

Directrice

Onze partners